Kontakt telefon: 092/ 176 - 5655 E-mail: as@lotus.com.hr

Kako do vozačke

1. Početak nije težak: obavite liječnički pregled u nekom od domova zdravlja koji vrše liječničke preglede za vozače. Cijena je svugdje ista – 450,00 kn za A, A1, A2, AM i B kategoriju. Liječnička svjedodžba za obuku u autoškoli i polaganje ispita važi neograničeno, dok za MUP – kod podizanja vozačke dozvole – ne smije biti starija od šest mjeseci.

2. S liječničkim uvjerenjem o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom određene kategorije upisujete se u autoškolu te potpisujete ugovor o osposobljavanju kandidata za vozača.

3. Osposobljavanje kandidata za vozače počinje nastavom iz predmeta Prometna pravila i sigurnosni propisi (PPSP). Predavanja traju 30 nastavnih sati i organizirana su u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima. Nakon prometnih propisa slijedi nastava iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP) – predavanja traju 9 nastavnih sati . 

Na početku nastave dobit ćete na posudbu svu potrebnu literaturu koju vraćate nakon položenih ispita, kao i sve obavijesti o radu autoškole, rasporedu ispita, načinu i uvjetima polaganja pojedinih ispita te sve o uvjetima za početak praktične obuke iz predmeta Upravljanje vozilom (UV). Praktična obuka iz vožnje traje najmanje 35 nastavnih sati i obavlja se u terminima koje Vaš instruktor vožnje usklađuje s Vašim željama i mogućnostima. Tijekom osposobljavanja potrebno je položiti i ispit iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP). Sve ispite provodi Hrvatski autoklub (HAK).

4. Nakon što ste položili ispite iz Prometnih propisa i Prve pomoći te uspješno savladali praktični dio programa obuke iz vožnje izlazite na posljednji ispit - ispit iz predmeta Upravljanje vozilom (UV).

5. Temeljem položenog ispita iz vožnje dobivate od ispitivača Hrvatskog autokluba Uvjerenje o položenom ispitu iz upravljanja vozilom.

6. U policijskoj upravi prema mjestu stanovanja uz Uvjerenje o položenom ispitu iz upravljanja vozilom te važeće liječničko uvjerenje (ono koje ste dobili prije upisa u autoškolu, a nije starije od šest mjeseci) podižete vozačku dozvolu.